Bd.Republicii nr.38 BL.2irta Sc.B Ap.2, Pitesti 0758708788 0745644601 creditsuper@yahoo.com L-V: 09:00 - 17:00

Intrebarea saptamanii: Ce sa aleg intre un credit ipotecar sau Prima Casa? Care sunt conditiile?

 

Tot mai multi dintre clientii nostri interesati de un imprumut pentru achizitia unei locuinte ne intreaba ce tip de credit sa aleaga: un credit ipotecar standard sau un credit prin programul “Prima Casa”? Daca doriti consultanta, apelati cu incredere la o firma care nu percepe comision folosind rubrica de contact.

In primul rand, orice discutie de acest gen porneste de la avansul de care dispune potentialul cumparator. Pentru o achiziei medie de 40.000 EUR (echivalent RON), avansul necesar pentru Prima Casa este de 5%, reprezentand 2000 EUR, in timp ce avansul pentru creditul ipotecar standard incepe de la 15%, respectiv 6000 EUR. Asadar, un client care nu dispune de avansul necesar de minim 15%, singura varianta ramane, cel putin aparent, Prima Casa, unde avansul este de trei ori mai mic.

Un aspect important pe care trebuie sa il avem in vedere in comparatia celor doua tipuri de credit este costul creditului. Marja de dobanda pentru creditul “Prima Casa” este mai mica insa, aparent in mod paradoxal, costul creditului este mai mare pentru aceeasi suma tranzactionata. Rationamentul este simplu: datorita faptului ca avansul de 15% inseamna o suma mai mica de finantat de catre banca si, automat, un cost mai mic al creditului.

In ceea ce priveste timpul de finalizare a tranzactie, un credit “Prima Casa”, ulterior aprobarii primite din partea bancii este necesara inclusiv aprobarea din partea Fondului de Garantare. Din acest motiv durata de finalizare a acestuia este mai indelungata.

In final, atunci cand aveti de ales intre cele doua tipuri de credit, un criteriu determinant poate fi dat inclusiv de valoarea tranzactiei (suma maxima ce se poate aproba prin programul “Prima Casa” versus suma maxima prin credit ipotecar, cel dintai fiind plafonat la 57.000 EUR, respectiv 66.500 EUR) sau conditia de a nu detine sau fi detinut un imobil in prealabil. Asadar daca detineti sau ati detinut impreuna cu sotul/sotia un imobil mai mare de 50 mp nu sunteti eligibil pentru acest program.

Pentru orice informatii ori consultanta financiara, va stam la dispozitie la 0732650028 | 0758708788 sau ne puteti vizita in Pitesti, Bd.Republicii nr.38,BL2irta. Oferim consultanta si intermediere gratuita, identificam solutii prin parteneriatele pe care le avem incheiate cu majoritatea institutiilor de creditare.