Pitesti, Republicii 38 Bl.2irta 0758708788 0772262321 creditsuper@yahoo.com L-V: 09:00 - 17:00

Credit sau imprumut de nevoi personale pentru pensionari

Credit pentru pensionari

Daca esti pensionar si doresti un credit de nevoi personale citeste mai jos cateva informatii esentiale care te-ar putea ajuta sa obtii banii de care ai nevoie. Daca doresti, in schimb, ca specialistii in creditare de la Kingstone sa se ocupe de dosarul tau de credit, fara comision, ne poti contacta la 0758708788 / 0732650028 sau ne poti vizita in Pitesti, Bd.Republicii nr.38, BL.2irta. Nu percepem comision!

VARSTA PANA LA CARE SE POATE ACORDA CREDIT PENTRU PENSIONARI
Primul si cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este varsta. Este bine de stiut ca majoritatea bancilor acorda credit pana la varsta de 65 de ani, aceasta fiind varsta pe care trebuie sa o ai la rambursarea creditului. Altfel spus, daca varsta solicitantului este de 62 de ani, durata maxima posibila pentru credit la majoritatea institutiilor bancare este de 3 ani, respectiv pana la implinirea varstei de 65 de ani. Dupa caz, exista si banci care acorda credite de nevoi personale pentru pensionari pana la o varsta maxima de 70 de ani, insa in anumite conditii.

TIPUL DE PENSIE CU CARE SE POATE LUA IMPRUMUT
Al doilea aspect pe care trebuie sa il ai in vedere daca esti pensionar si vrei credit este legat de tipul pensiei sau conditiile in care a fost solicitantul pensionat. Daca pensia pentru limita de varsta sau iesire anticipata la pensie este un venit acceptat de toate institutiile, este bine de stiut ca majoritatea institutiilor financiar bancare accepta inclusiv pensie cu decizie medicala insa fara revizuire. Daca se doreste credit cu pensie medicala revizuibila, atunci creditul respectiv poate fi acordat pe o perioada care sa nu depaseasca ca durata urmatoarea revizuire. Avand in vedere termenul scurt, inclusiv suma probabila aprobata va fi destul de mica.

Istoricul de creditare anterior si suma solicitata sunt alte doua elemente care pot influenta decizia de a aproba un credit pentru pensionari. Asadar, daca stiti ca nu ati avut credite, carduri sau alte facilitati de credit, va puteti astepta ca suma maxima aprobata sa fie una plafonata. Desi acest aspect influenteaza clientii indiferent de varsta (aceeasi decizie poate fi aplicata pentru orice persoana care nu are istoric de creditare), pentru pensionari solicitarea este ceva mai deosebita avand in vedere probabilitatea redusa de a mai contracta un alt credit in viitorul apropiat cat si lipsa unui comportament de plata predictibil.

Cele mai bune dobanzi la creditele pentru pensionari sunt obtinute inclusiv pentru incasarea pensiei prin banca ce acorda creditul. Astfel, daca vrei credit si totodata sa beneficiezi de o dobanda cat mai mica, este recomandat sa incasezi pensia pe card deschis in banca de unde se doreste creditul. Sau daca incasezi deja in alta banca, sa inchizi contul respectiv si sa deschizi unul nou in conditiile enuntate anterior. Pentru persoanele mai conservatoare se poate dovedi un proces destul de greu de insusit si, in plus, este bine de stiut ca una sau doua luni ambele conturi este de preferat sa functioneze concomitent pentru a ne asigura ca incasam pensia si nu se intoarce la Casa de Pensii (daca incasam deja pensia prin banca A si dorim sa mutam virarea in banca B, este de preferat sa nu se inchida contul/cardul din banca A pana nu avem prima incasare in banca B).

Daca esti pensionar doresti sa beneficiezi de serviciile noastre de consultanta in creditare, ne gasesti in Pitesti, Bd.Republicii nr.38 BL.2irta sau la 0758708788 / 0732650028. Nu percepem comision pentru serviciile de consultanta iar tu scapi de drumurile la banci si bataile de cap.