Pitesti, Republicii 38 Bl.2irta 0758708788 0772262321 creditsuper@yahoo.com L-V: 09:00 - 17:00

Credit cu codebitor (explicatii,banci care accepta,conditii,obligatii)

credit cu codebitor/girant

Daca vrei sa iei credit iar gradul de indatorare nu iti permite sa obtii suma solicitata, este bine de stiut ca ai la dispozitie posibilitatea de a prezenta un codebitor care sa participe cu veniturile alaturi de tine. Esti in aceasta situatie, de a-ti fi fost respinsa solicitarea de credit din cauza gradului de indatorare? Ne poti contacta la 0758708788 | 0732650028 ori folosind formularul de contact de pe site sau poti parcurge informatiile de mai jos care speram ca te vor ajuta.

Gradul de indatorare este limitat in prezent la 40%, ceea ce inseamna ca din totalul veniturilor tale acceptate de banca, doar 40% se pot transforma in rata. Altfel spus, daca inregistrezi un venit net de 2000 RON, banca iti poate acorda un imprumut pana la concurenta unei rate de 800 RON. La o dobanda medie de 10%, respectiva rata s-ar traduce printr-o suma acordata de aproximativ 38000 RON pentru o perioada de 60 de luni.

In situatia in care ai nevoie de o suma mai mare, anumite banci accepta unul sau doi codebitori. Astfel, daca alaturi de veniturile tale ar participa o alta persoana cu venituri similare, suma la care te-ai putea incadra ar fi dubla, in conditiile prezentate in exemplul anterior.

Gradul de indatorare poate fi maxim de 40% in cazul unui credit de nevoi personale, 45% in cazul unui credit ipotecar pentru achizitia unui locuinte (cu conditia sa fie primul imobil detinut) sau 60% in cazul anumitor credite cu destinatie de refinantare. Insa, gradul de indatorare acceptat este posibil sa nu fie intotdeauna maxim, acesta fiind stabilit inclusiv de profilul de client, locatia imobilului in cazul creditelor imobiliare/ipotecare,etc. Pentru anumite categorii de clienti gradul de indatorare poate fi diminuat in functie de mai multe criterii.

Codebitorul este acceptat de majoritatea bancilor insa este conditionat de gradul de rudenie. In traducere libera, banca poate accepta codebitor pentru credit insa trebuie sa fie ruda de gradul I. Codebitorul se supune acelorasi criterii si conditii: trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate (varsta, venit, comportament de plata,etc) si are aceleasi obligatii ca solicitantul creditului. In situatia in care solicitantul/beneficiarul creditului nu achita ratele conform contractului/graficului de rambursare, banca se poate indrepta pentru recuperarea acestora catre codebitor.

Un aspect important de precizat este ca anumite banci accepta codebitori si alte persoane decat rude de gradul I insa in anumite conditii. Daca te afli in situatia de a vrea un imprumut pentru nevoie personale sau credit ipotecar si nu te incadrezi la suma solicitata, contacteaza-ne pentru a beneficia de consultanta GRATUITA.


0758708788 | 0732650028 | Formular de contact
Pitesti, Bd.Republicii nr.38 Bl.2irta