Pitesti, Republicii 38 Bl.2irta 0758708788 0772262321 creditsuper@yahoo.com L-V: 09:00 - 17:00

Credit ipotecar - de la preanaliza la acordare

Credit ipotecar

Majoritatea dintre noi au trecut prin banca pentru a cauta cea mai buna oferta la credit ipotecar si mai mult ca sigur a simtit ca procedura poate fi una mult mai complicata decat pentru un credit pentru nevoi personale. Toti clientii care au apelat la serviciile noastre gratuite de consultanta si intermediere au inteles ca in realitate lucrurile sunt mult mai simple atunci cand ai langa tine un consultant care se ocupa de dosarul tau de credit. Si tu ne poti contacta la 0758708788 | 0732650028 sau poti completa formularul de contact pentru preanaliza credit ipotecar. Ori ne poti vizita in Pitesti, Bd.Republicii nr.38 BL2irta

PREANALIZA CREDIT IPOTECAR
Esti in faza in care te-ai decis ca este momentul sa te muti la casa ta insa nu dispui de toata suma pentru a cumpara apartamentul sau casa la care visezi. Pentru diferenta te indrepti catre banca in cautarea celui mai bun credit ipotecar. Poti incepe sa alergi din banca in banca ori ne poti contacta si iti putem comunica cele mai bune oferte si/sau bancile cu cea mai mare probabilitate de aprobare. Daca veniturile tale nu sunt standard (salariu) sau ai inclusiv venituri din dividende/diurna/chirii/indemnizatie/etc, daca nu stii care este cea mai mica dobanda (unele banci pot avea o marja mai mica insa pot exista costuri suplimentare, cum ar fi asigurarea de viata, comision de acordare, conditii de rulaj,etc) sau exista alte probleme (intarzieri izolate in ultimele 12-24 luni, restante inregistrate in trecut, intreruperi in ultimele 12 luni intre angajatori,etc), iti recomandam sa ne contactezi. Pe langa toate aceste aspecte, nu este indicat sa efectuezi mai multe interogari sau aplicatii de credit inainte sa te decizi asupra bancii. In concluzie, poti pierde una sau mai multe zile informandu-te si cu riscul de a scapa elemente importante din vedere care pot duce la respingerea solicitarii de credit sau poti obtine creditul ipotecar de care ai nevoie prin firma noastra de consultanta (consultanta si intermedierea sunt gratuite).

OPINIA JURIDICA & EVALUAREA UNUI IMOBIL PENTRU CREDIT IPOTECAR
Ideal ar fi ca in momentul in care mergi in banca pentru a aplica la un credit ipotecar imobilul sa fie identificat. Anumite banci efectueaza preanaliza concomitent cu opinia juridica pentru imobil. Daca te-ai decis asupra unui imobil pentru credit ipotecar, o sa ai nevoie de documentele apartamentului sau casei respective pentru a fi analizate din punct de vedere juridic si stabilit daca documentatia este corecta si completa iar bunul imobiliar poate fi preluat in garantie. Dupa caz, avem nevoie de actul de proprietate (contract vanzare-cumparare, autorizatie construire, certificat urbanism, proces verbal de receptie a lucrarilor, cadastru si relevee, extras carte funciara, intabulare, certificat energetic,etc). In functie de tipul imobilului (casa/apartament), modalitatea de dobandire (construire, cumparare), existenta altor inscrieri in Cartea Funciara, existenta drumului de servitute, eventuale acorduri (daca imobilul care este achizitionat face obiectul unui credit ipotecar in derulare), pot fi solicitate documente suplimentare. Ideal ar fi urmatorul scenariu: apelezi la noi (0758708788 | 0732650028 | Formular contact), analizam profilul (profil client, biroul de credit, anaf/venituri), stabilim de principiu suma maxima la care te incadrezi, identifici imobilul, analizam actele si probabilitatea ca evaluarea sa fie conforma cu valoarea tranzactiei, alegem banca si depunem documentatia pentru credit ipotecar.
Evaluarea este al doilea aspect care vizeaza imobilul pe care dorim sa il cumparat. In ceea ce priveste evaluarea imobilului pentru credit ipotecar trebuie precizat ca banca acorda un anumit procent (80%, 85%,95%,etc) din minimul dintre valoarea tranzactiei sau valoarea stabilita prin raportul de evaluare. Cu alte cuvinte, daca vrei sa cumperi o casa de 100.000 Euro prin credit ipotecar standard cu avans 15%, banca va acorda 85% din suma, respectiv 85.000 Euro. Daca insa in urma raportului de evaluare este stabilita o valoare de 90.000 Euro, banca va tine cont de aceasta suma si va acorda 85% din ea, respectiv putin peste 80.000 Euro. Asta inseamna ca pentru a putea cumpara prin credit ipotecar imobilul anterior, trebuie sa suportam un avans mai mare cu diferenta dintre valoarea tranzactiei si valoarea din raportul de evaluare. Nu trebuie sa iti faci griji insa, suntem aici pentru tine si pentru a reduce aceste riscuri pe cat de mult posibil.

APROBARE FINALA & ACORDARE CREDIT IPOTECAR 
Dupa ce avem evaluarea, opinia juridica si preanaliza, dosarul contine toate informatiile pentru a putea fi trimis in vederea aprobarii finale. Dupa ce avem aprobarea finala, se alege birou notarial care urmeaza sa solicite extrasul de carte funciara pentru autentificare si sa intocmeasca documentatia necesara achizitiei (contract vanzare cumparare, contract ipotecar). In acest pas trebuie sa aveti in vedere costurile notariale, costuri care variaza in functie de valoarea imobilului / a creditului si care sunt suportate de cumparator daca partile nu convin altfel cat si faptul ca transferul efectiv al banilor din contul cumparatorului in contul vanzatorului se poate face in 2-5 zile (termenul poate fi diferit de la banca la banca avand in vedere ca anumite banci implementeaza efectiv creditul si transmit banii ulterior prezentarii dovezii de intabulare, aspect ce poate prelungi procedura).

DURATA CREDIT IPOTECAR
In medie, un credit ipotecar standard, poate fi acordat in aproximativ o saptamana, maxim doua, insa termenul poate varia in functie de specificitatea dosarului de credit. Daca documentatia este corecta si completa, opinia juridica nu implica documente suplimentare, evaluarea se efectueaza rapid, veniturile solicitantilor de credit sunt usor de analiza, un credit ipotecar poate fi acordat inclusiv in termen de cinci zile lucratoare.