Pitesti, Republicii 38 Bl.2irta 0758708788 0772262321 creditsuper@yahoo.com L-V: 09:00 - 17:00

Totul despre credit ipotecar – avans, venit, imobil, acte necesare

Totul despre credit ipotecar - de la birou de credit la semnarea actelor

Pasul de la chirie sau locuit cu parintii catre propria locuinta, inseamna, de cele mai multe ori, achizitia unei garsoniere, apartament sau casa prin credit ipotecar. Procedura poate fi una usoara sau dificila, in functie de banca pe care clientul o alege. In aceste conditii, alegerea corecta a bancii reprezinta principalul factor pe care trebuie un client trebuie sa il ia in considerare atunci cand doreste credit ipotecar. In materialul de mai jos iti vom explica pas-cu-pas toate aspectele pe care le avem in vedere pentru clientii care apeleaza la noi pentru credit ipotecar, consultanta si intermedierea fiind gratuite. Iti recomandam sa parcurgi informatiile. Si, daca esti de parere ca ai numai de castigat, ne poti contacta: 0758708788 | 0732650028 | Pitesti, Bd.Republicii nr.38 BL.2irta | Locatia pe Harta

Biroul de credit si venitul pentru credit ipotecar

In prima discutie purtata cu clientul culegem suficiente informatii pentru a ne asigura ca nu exista criterii care sa conduca la respingerea dosarului. In situatia in care informatiile furnizate sunt conforme in raport cu cel putin o banca si procedurile acesteia, interogam Biroul de Credit si verificam veniturile inregistrate.

In acest punct ar trebui sa cunoastem deja istoricul de creditare si venitul. In ceea ce priveste istoricul de creditare, ne asiguram ca nu exista intarzieri sau popriri. In situatia in care exista totusi intarzieri usoare, care nu se repeta sau pentru care exista justificari suficiente, putem introduce dosarul de credit ipotecar. In anumite situatii si cu documente justificative, anumiti creditori pot accepta inclusiv un comportament de plata cu anumite probleme insa analiza are la baza si alti factori care stabilesc profilul general. Spre exemplu, pot exista situatii in care un client a intampinat intarzieri in trecut pentru un card sau credit de valoare redusa iar situatia respectiva poate fi argumentata. Pentru astfel de situatii pot exista solutii.

Avantajul clientului care alege serviciile noastre: interogam o singura data biroul de credit, in acest fel afectam cat mai putin scorul si implicit profilul de credit. Interogarea este facuta pe banca cu cea mai mare probabilitate de aprobare. Clientul care alege banca fara avea in vedere criteriile de aprobare poate intampina riscul de a fi respins de una sau mai multe banci, pana cand identifica acea banca care poate acorda finantarea.

Venitul este un alt aspect pe care il luam in calcul in analiza pe care o facem pentru clientii nostri. Ce ne intereseaza atunci cand vorbim de venit pentru credit ipotecar? Cuantumul si tipul venitului. Pe scurt, care este salariul net si din ce este compus. Putem avea bonusuri, norme de hrana sau venituri suplimentare din diurna, dividende, chirii,etc. Este bine de stiut ca nu toate bancile accepta orice tip de venit. Daca salariul sau veniturile din pensii sunt acceptate de orice banca, nu acelasi lucru poate fi spus despre alte tipuri de venit. Si chiar daca sunt acceptate, ele sunt conditionate (spre exemplu este posibil ca pentru diurna sa fie obligatorie incasarea prin cont, pentru dividende sa fie inregistrate in ultimii doi ani consecutivi, anumite tipuri de venit pot fi ponderate,etc).

Avantajul clientului care apeleaza la firma noastra de consultanta pentru credite ipotecare? Cunoastem normele bancilor partenere si ce tipuri de venit accepta, astfel incat sa putem stabili cu cat mai mare probabilitate care este banca ce poate acorda imprumutul. Clientul care alege sa aplice singur in banca va irosi timp si energie in identificarea corecta a bancii. In plus, este posibil sa scape din vedere anumite aspecte care pot duce la o rezolutie negativa.

Avans si grad de indatorare pentru credit ipotecar

Majoritatea clientilor ne intreaba de avansul necesar pentru credit ipotecar. Avansul este de minim 15% si nu trebuie confundat cu gradul de indatorare. Spre exemplu, in situatia in care dorim sa achizitionam un imobil de 100.000 de euro, banca va finanta 85% din suma, restul de 15% reprezinta suma de care clientul trebuie sa dispuna. Gradul de indatorare reprezinta suma maxima din venitul net si care poate fi transformata in rata iar valoarea lui este, de regula, 40%. De la caz la caz, pot exista insa si exceptii cand gradul de indatorare acceptat poate fi mai mare.

Avantajul clientului nostru? Avem in vedere, pana in acest punct, istoricul si profilul de creditare, venitul si tipul de venit, existenta avansului si gradul de indatorare. Pentru un client cu experienta bancara redusa, toate aceste informatii pot parea complesitoare, pentru clientii nostri le rezolvam noi.

Presupunand ca pana in acest punct totul este in regula, putem merge mai departe in procesul de aprobare a creditului ipotecar si ajungem la imobilul identificat. Dupa caz, avem doua aspecte importante de care tinem cont: valoarea de piata stabilita in urma raportului de evaluare si actele imobilului. De ce ne intereseaza aceste aspecte? In primul rand pentru ca banca are nevoie ca actele sa fie conforme astfel incat sa poata prelua imobilul in garantie. Si, in al doilea rand, pentru ca banca finanteaza 85% din minimul dintre valoarea tranzactiei si valoarea de piata stabilita prin raport. Spre exemplu, putem avea pretul de 100.000 de euro stabilit cu vanzatorul iar valoarea imobilului stabilita prin raport sa fie de 90.000 de euro. Daca aceasta este situatia, banca va acorda credit ipotecar in procent de 85% raportat la valoarea mai mica, ceea ce inseamna ca diferenta va fi suportata de client prin majorarea avansului.

Acte necesare pentru credit ipotecar

Avantajele clientului care apeleaza la noi? Verificam actele imobilului, ne asiguram ca totul este corect si complet, in plus, facem si o pre-evaluare a imobilului astfel incat sa ne asiguram, fie doar si de principiu, ca valoarea tranzactiei este apropiata de valoarea stabilita in raport. Colaboram cu agentii imobiliare, evaluatori cat si birouri notariale, astfel incat sa putem avea o imagine de ansamblu asupra imobilului ce urmeaza a fi achizitionat.

Am ajuns, in final, la momentul aprobarii si semnarii actelor (contract de vanzare si contract de ipotecar). Toti clientii nostri beneficiaza de suport atat pentru contractul de credit (vom analiza impreuna contractul cat si conditiile ce trebuiesc indeplinite) cat si pentru contractul de ipoteca sau documentele necesare/solicitate de biroul notarial.

Vrei un credit ipotecar aprobat rapid, fara stres, batai de cap si nervi consumati? Contacteaza-ne si iti garantam ca vei fi multumit de rezultate. Consultanta este GRATUITA.

0758708788 | 0732650028 | Pitesti, Bd.Republicii nr.38 BL.2irta | Locatia pe Harta