Str. Augustin ZN Pop nr.1 Et.1, Pitesti Cartier Craiovei (langa Terenurile Aripi de la Scoala 11) 0758708788 0772262321 creditsuper@yahoo.com L-V: 09:00 - 17:00

Credit ipotecar in raport cu piata imobiliara

Credit ipotecar vs preturi imobile

Achizitia unui imobil prin credit ipotecar reprezinta un moment important si este o decizie pe care foarte multi dintre clienti o analizeaza atent inainte de a face pasul. Exceptand acele situatii in care casa ori apartamentul sunt prea bune pentru a fi ratate, analiza are in vedere banca, momentul, piata, disponibilitatea de a plati o rata pe termen lung. In orice situatie va aflati, este important de stiut ca suntem aici pentru clientii nostri. Oferim consultanta gratuita credit ipotecar prin parteneriatele pe care le avem incheiate cu bancile astfel incat sa poti beneficia de informatii corecte si complete asupra ofertelor din piata. Puteti folosi formularul de contact sau ne puteti contacta direct la 0758708788.

Tot mai multi clienti ne intreaba cum vor evolua dobanzile si/sau daca vor mai scadea preturile imobilelor. Desi putem estima o eventuala evolutie, piata imobiliara se poate dovedi imprevizibila, motiv pentru care decizia trebuie sa apartina celui care cumpara. Insa, ca orice decizie corecta, aceasta trebuie sa fie bazata pe cat mai multe informatii corecte. 

Prima informatie pe care orice client trebuie sa o cunoasca este legata de lichiditatea bancilor si dobanda de referinta anuntata de BNR. In urma cu cateva zile, BNR a anuntat reducerea dobanzii de referinta de la 1.50% la 1.25% iar bancile au demonstrat o lichiditate solida (disponibil de capital) prin raspunsul prompt la solicitarile de finantare (Noua Casa, credite persoane fizice, IMM Invest, titluri de stat, etc). Pe langa cele doua aspecte, atat ROBOR cat si IRCC au inregistrat scaderi. Chiar daca primul indice de referinta nu se aplica creditelor noi, scaderea acestuia va insemna rate mai mici pentru cei care au credite in derula iar dobanda este variabila. Pentru cei care contracteaza imprumuturi noi cu dobanda variabila, avand in vedere ca se aplica marja bancii plus IRCC, se preconizeaza imprumuturi mai ieftine.

A doua informatie este derivata practic din prima. Aceste imprumuturi mai ieftine vor impulsiona eventualii cumparatori indecisi sa faca pasul catre achizitia unui imobil prin credit ipotecar, ceea ce va duce la o cerere crescuta. Iar atunci cand cererea creste, inclusiv pretul poate creste in conditiile in care oferta nu creste si ea. Altfel spus, daca vor fi mai multi clienti pe un numar mai mic de imobile existente in piata, preturile imobilelor nu ar trebui sa cunoasca scaderi, ba dimpotriva. Pe langa acest eventual aspect, al cresterii cererii pe fondul probabilitatii reducerii imprumuturilor, intervine si lichiditatea dezvoltatorilor si cat doresc sa blocheze banii investiti. Daca un dezvoltator doreste sa valorifice rapid imobilele, pot exista oferte insa probabilitatea este mica in conditiile in care oferta de imobile din zona respectiva este redusa.

In concluzie, amanarea unei decizii de a cumpara un imobil in asteptarea scaderii preturilor se poate dovedi o alegere inteleapta doar daca preturile chiar vor scadea. Indicatorii economici de mai sus ne arata insa o probabilitate redusa sa asistam la scaderi de pret pe termen scurt. In plus, imaginati-va ca daca in acest moment este dificil sa identificati imobilul care va place, cu cat trece timpul, cu atat mai greu va deveni. Atat pentru ca imobilele noi nu apar peste noapte cat si pentru faptul ca persoanele fizice ce au la vanzare un imobil in fond vechi nu se grabesc sa vanda. Asadar, daca ati identificat un imobil conform asteptarilor si o banca unde considerati ca aveti o rata buna, poate ca este momentul sa luati decizia de a cumpara.

Daca vreti sa achizitionati un imobil prin credit ipotecar, poate ca ar fi timpul sa ne intalnim si sa analizam eligibilitatea, conditiile, ofertele. Acesta este primul pas.