"Cum aleg cea mai buna oferta pentru credit ipotecar?" este principala intrebare pentru majoritatea clientilor care sunt in cautarea unui credit pentru achizitia unei locuinte. Prin reducere la aspectele de baza, un potential client are posibilitatea de a apela la serviciile unui broker pentru credite ipotecare sau poate analiza fiecare oferta bancara in parte. Prima varianta, cea in care apelezi la un broker de credit, trebuie sa stii ca este gratuita iar specialistul respectiv iti poate prezenta mai multe oferte. Pentru a doua varianta, poti analiza, cel putin in prima faza, fiecare oferta de credit: fie online, fie te poti deplasa in sediul bancii pentru a solicita informatiile de care ai nevoie.
In situatia in care consideri ca prima varianta ti se potriveste, poti apela cu incredere la serviciile noastre. Totul este gratuit. Ne poti contacta telefonic la 0758708788, poti completa formularul de contact sau ne poti vizita (click aici pentru vizita).
Daca totusi alegi sa verifici fiecare oferta in parte, iata trei aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere.
1. Asigura-te ca ai inteles exact costul total al creditului. Verifica ce alte costuri vei avea pe langa marja bancii, daca asigurarea de viata este obligatorie sau care este costul total al creditului. In momentul in care efectuezi o simulare, asigura-te ca vei compara aceeasi oferta (aceeasi valoare a creditului si aceeasi perioada) pentru a putea analiza prin comparatie valoarea totala platibila.
2. Verifica, pe cat posibil, inainte de a demara procesul de aprobare daca actele imobilului sunt corecte, conforme si complete. Inainte de a plati evaluarea imobilului este recomandat sa te asiguri ca tranzactia poate fi perfectata si nu vor exista problema. Pentru acestu lucru poti apela atat la un broker de credit cat si la banca unde vei alege sa depui dosarul.
3. Presupunand ca actele sunt complete iar tranzactia poate fi efectuata, in acest punct ar fi util sa avem macar o valoare estimativa de piata. Avand in vedere ca banca finanteaza un anumit procent din valoarea de piata a imobilului sau valoarea tranzactiei, care dintre cele doua este mai mica, este important sa ne facem o idee daca imobilul respectiv valoareaza pretul pe care urmeaza sa il platim. Spre exemplu, daca se doreste achizitionarea unui imobil de 60.000 de Euro iar avansul necesar este de 9.000 de Euro (banca urmand a finantat 85% din valoare) iar in urma raportului de evaluare va reiesi o valoare de 55.000 de Euro, clientul va fi nevoit sa suplimenteze avansul.
Vrei un specialist in credite ipotecare de partea ta? Contacteaza-ne cu incredere.