Te gandesti sa faci o achizitie imobil prin credit ipotecar si intrebarile nu iti dau pace? Care este cea mai buna banca? Care este cea mai buna dobanda pentru credit ipotecar? Oare banca pe care am ales-o are cele mai bune costuri? Sunt intrebari normale cu atat mai mult cu cat, cel mai probabil, te afli la primul credit pentru achizitie. Vom incerca sa acoperim in materialul ce urmeaza cat mai multe aspecte astfel incat sa poti face o alegere informata. Totodata, este bine sa stii ca poti apela la serviciile unui broker de credit fara comision. Vei primi toate raspunsurile de care ai nevoie si vei avea un aliat in tot acest proces. Un broker de credit autorizat are parteneriate cu majoritatea bancilor si nu percepe comision pentru serviciile oferite, veniturile acestuia fiind asigurate de catre banci. Vrei consultanta si intermediere gratuite pentru credit? Ne poti contacta la 0758708788 sau 0732650028.
Daca alegi un broker de credit probabil te vei intreba de ce a ales o banca si nu alta sau daca a facut cea mai buna alegere pentru tine. Este o intrebare corecta. Alegerile si recomandarile pe care le facem clientilor nostri au la baza ani de experienta in creditare, mii de dosare de credit analizate si o imagine de ansamblu asupra tuturor ofertelor bancare pentru credit ipotecar. Altfel spus, alegem pentru clientii nostri cea mai buna oferta in raport cu profilul acestuia, in timp ce ii explicam inclusiv alte variante existente in piata, avantajele si dezavantajele acestora. Poti consulta recenziile de pe pagina noastra de Facebook (click aici) sau recenziile Google (click aici) si te vei convinge ca serviciile oferite sunt dintre cele mai bune. Si nu trebuie sa platesti niciun comision.
Daca totusi alegi sa aplici singur pentru credit ipotecar, iata cateva aspecte asupra carora ar trebui sa reflectezi.
Majoritatea clientilor aleg sa aplice pentru credit ipotecar in banca unde incaseaza salariul sau cu care are deja o relatie de cont. In principiu poate fi o decizie inteleapta insa asigura-te ca este cea mai buna oferta pe care o poti obtine. Altfel spus, pot exista dobanzi mai bune in alta banca, chiar daca nu incasezi salariul in banca respectiva.
Daca ai identificat deja imobilul, verifica locatia acestuia conform extrasului de Carte Funciara si consulta-te cu reprezentantul bancar asupra avansului pe care urmeaza sa il achiti. Spre exemplu, un imobil se poate afla in imediata vecinatate a orasului si sa apartina de o alt localitate unde avansul solicitat de catre banca poate fi mai mare. Dupa ce ai clarificat acest aspect este momentul sa iti indrepti atentia catre documentatia cadastrala/releveu. In functie de suprafata utila a imobilului si, daca este cazul, a terenului ( aditional pot exista si boxe/spatii de depozitare, loc de parcare), apeleaza la experienta ofiterului de credit pentru a afla o valoare estimativa a imobilului. Valoarea este stabilita de un evaluator autorizat insa un specialist in credite ipotecare, mai ales daca a analizat un numar mare de dosare, iti poate indica un interval orientativ in care s-ar putea incadra imobilul respectiv. De ce este important acest aspect? Pentru ca banca va oferi un anumit procent pentru credit, dintre valoarea tranzactiei sau valoarea de piata (stabilita prin raport de evaloare), care dintre cele doua este mai mica. Spre exemplu, daca avansul solicitat de banca este de 15% iar valoarea tranzactiei pentru o casa este de 400.000 RON, banca va oferi credit in proportie de 85%, respectiv 340.000 RON, diferenta fiind avansul. In schimb, daca in urma raportului de evaluare rezulta o valoare de piata mai mica, de 380.000 RON, banca se va raporta la aceasta din urma iar valoarea creditului va fi de 85%, respectiv 323.000 RON, avansul de care trebuie sa dispui fiind mai mare.
Presupunand ca aceste aspecte au fost clarificate, este momentul sa iti indrepti atentia catre costul total al creditului. Primul aspect asupra caruia trebuie sa te decizi este daca vei opta pentru dobanda variabila sau dobanda fixa. In acest sens, este bine de stiut ca anumite banci au in oferta credit ipotecar doar dobanda variabila. In timp ce alte banci au inclusiv dobanda fixa pentru 5, 7,10,15 ani sau chiar pentru toata perioada de creditare. Dobanda variabila presupune o marja a bancii (care va ramane fixa pe toata durata creditului insa nu trebuie confundata cu oferta pentru dobanda fixa) si un indice variabil denumit IRCC.
Dupa ce ai stabilit ce tip de dobanda ti se potriveste, verifica daca exista comision de administrare si, daca este cazul, care este valoarea acestuia. Pentru a face o analiza intre oferte, poti compara rata lunara pentru fiecare banca in parte si/sau costul total al creditului sau valoarea totala platibila la finalul creditului.
Daca asigurarea imobilului este obligatorie in toate bancile, nu acelasi lucru este valabil si pentru asigurarea de viata. Unele oferte pot contine inclusiv asigurarea de viata si este important sa te informezi in prealabil (1) daca se impune in situatia ta, (2) daca poate fi eliminata si care ar fi costurile creditului in absenta acestei asigurari. Asigurarea trebuie privita ca un beneficiu insa este important sa ai inclusiv aceasta informatie inainte de a lua decizia corecta.
Un ultim aspect asupra caruia ar trebui sa te lamuresti inainte de a lua decizia de a aplica sau nu pentru credit intr-o banca sau alta este dat de alte costuri aditionale. Verifica valoarea comisionului de acordare , daca este cazul, costurile evaluarii imobilului si alte costuri la implementarea creditului.
Daca vrei sa achizitionezi un imobil prin credit ipotecar si ai nevoie de specialistul tau personal, suntem aici pentru tine. Serviciile noastre de consultanta si intermediere sunt GRATUITE. Nu te costa nimic, in schimb vei castiga timp, vei beneficia de un mediu prietenos, obtii cele mai bune oferte si ai un specialist alaturi de tine. Ne ocupam de dosarul tau de credit.
0758.708.788 | 0732.650.028
Pitesti, Bd.Republicii nr.38 BL.2irta ScB