Pitesti, Republicii 38 Bl.2irta 0758708788 0772262321 creditsuper@yahoo.com L-V: 09:00 - 17:00

Care este procedura daca vrei sa cumperi un imobil prin credit ipotecar?

Achizitie casa prin credit

Vrei sa cumperi un apartament prin credit ipotecar dar nu stii care este procedura sau de unde sa incepi? Hai sa facem o simulare ipotetic impreuna. Daca vrei ne poti inclusiv contacta sa discutam punctual situatia ta. Iti vom raspunde cu drag la orice intrebare. 0745644601 sau 0758708788

Te-ai hotarat sa faci pasul catre achizitia unei garsoniere, a unui apartament sau a unei case. Primul pas este facut. Acum este recomandat sa afli care este suma maxima pentru care esti eligibil prin credit. Spre exemplu, daca ai varsta de 30 de ani si un salariu net de 3000 RON, poti fi eligibil pentru un credit in valoare aproximativa de 250.000 RON. Ce inseamna asta? Daca valoarea imobilului este de 59000 EUR (aproximativ 292.000 la un curs de 4.95 EUR/RON), banca iti va acorda 85% din valoarea tranzactiei (presupunand ca valoarea imobilului stabilita prin raport nu este mai mica), respectiv 248.200 RON iar diferenta de 15% reprezinta avansul de care trebuie sa dispui, respectiv 43.800 RON.
In conditiile acestea esti eligibil si poti achizitiona un imobil de valoarea respectiva. Daca doresti sa achizitionezi un imobil mai scump, diferenta dintre valoarea imobilului si valoarea creditului trebuie sa o suport din surse proprii. Mai simplu spus, trebuie sa dispui de un avans mai mare. In caz contrar, trebuie sa te incadrezi in suma maxima pe care banca ti-o poate aproba.
Exista si situatii in care poti opta pentru o perioada mai mare de creditare, respectiv 35 de ani, cu conditia sa nu depasesti varsta maxima acceptata de banca. In aceste conditii suma maxima aprobata de banca poate sa fie mai mare insa trebuie avut in vedere ca nu toate bancile accepta o perioada mai mare de 30 de ani.
Dupa ce ai aflat suma maxima, poti trece la pasul urmator, respectiv identificarea unui imobil in conditiile tale de eligibilitate/incadrare. Ce trebuie sa faci? Este evident ca poti fie sa incepi sa cauti pe o platforma de anunturi, fie sa intrebi printre vecini, rude, cunoscuti, fie sa apelezi la o agentie imobiliara. Este important de precizat ca te putem ajuta inclusiv in identificarea imobilului. Prin parteneriatele pe care le avem cu agentiile imobiliare, iti putem indica exact acele imobile care corespund criteriilor tale. Atunci cand soliciti oferta unei agentii imobiliare, trebuie sa te interesezei daca exista comision pentru cumparator, astfel incat sa poti face calculele exact in functie de disponibilitatea financiara pe care o ai. Spre exemplu, poti analiza oferta uneia dintre agentiile partenere (www.imo365.ro) sau poti solicita o oferta folosind formularul de contact. La data redactarii acestui material, toate anunturile agentiei sunt cu 0% comision pentru cumparator.
Ai gasit acel imobil care te intereseaza? Este momentul sa prezinti bancii actele imobilului in vederea opiniei juridice sau notariale , dupa caz (banca va stabili daca imobilul este eligibil pentru a fi preluat in garantie), cat si in vederea efectuarii inspectiei de catre evaluator ( creditorul are nevoie de valoarea de piata pentru a analiza in raport cu solicitarea ta de credit si valoarea tranzactiei).
Daca totul este in regula, in baza celor doua elemente, urmeaza aprobarea finala a creditului. Dupa aprobare, semnezi contractul de credit (in banca) si contractul de vanzare cumparare cat si de ipoteca (la notariat). Ulterior semnarii, se transmite documentatia catre ANCPI in vederea intabularii noului proprietar al imobilului. Din credit se face plata catre vanzator iar tu incepi sa faci demersurile in vederea schimbarii titularului (primarie, utilitati,etc).
Este complicat? Noi spune ca este simplu cand ai specialisti de partea ta. Mai ales cand nu te costa nimic.